_____________

 

 

 

Save
$10.00
Order eBooks
Online

 

 

 

 

 

 

Draping


1.

The first consideration of the cosmetologist always should be the:

 

 

A.

Fee to be charged

 

B.

Protection of the client

 

C.

Time consumed

 

D.

Client’s tip

 

2.

The cosmetologist’s primary responsibility is to protect the client from:

 

 

A.

Overpaying

 

B.

Loud noises

 

C.

Injury

 

D.

Competitors

 

3.

An important part of the cosmetologist’s service to the client is:

 

 

A.

Reporting of news

 

B.

Gabbing

 

C.

Gossiping

 

D.

Draping

 

4.

In protecting the client’s skin and clothing, proper draping is considered to be:

 

 

A.

An extra service

 

B.

A glamorous service

 

C.

Completely unnecessary

 

D.

The first part of protection

 

5.

Draping is designed to accomplish the objective of:

 

 

A.

Protecting the client

 

B.

Increasing the charges

 

C.

Preventing client movement

 

D.

Overcoming fatigue

 

6.

The neck strip or towel is used to prevent:

 

 

A.

The client from perspiring

 

B.

The cape from touching the skin

 

C.

Complete saturation of the hair

 

D.

An unpleasant feeling to the client

 

7.

Every effort must be made to prevent the cape from touching the skin because it could be:

 

 

A.

Cold to the skin

 

B.

A carrier of disease

 

C.

Slightly damp

 

D.

Disagreeable to touch

 

8.

The neck strip or towel is used for client’s protection and:

 

 

A.

Esthetic reasons

 

B.

Security reasons

 

C.

Sanitary reasons

 

D.

Monetary reasons

 

9.

Before draping, clients should:

 

 

A.

Wash their hands

 

B.

Remove their jewelry

 

C.

Brush through their hair

 

D.

Remove their shoes and stockings

 

10.

When draping for thermal curling or waving, it is wise to use a:

 

 

A.

Cotton or linen cape

 

B.

Plastic cape

 

C.

Rubber cape

 

D.

Very short cape

 

11.

Draping for a comb-out should include:

 

 

A.

A towel at the neck

 

B.

Use of a shampoo cape

 

C.

Two towels around the neck

 

D.

A neck strip under the cape

 

For the following question (s) refer to the information below.

 

Bao is our haircutting client.  Before cutting his hair, you will have a consultation, drape him, and shampoo his hair.

 

12.

Which of the following are you to do before draping Bao?

 

 

1.

Turn his collar to the inside

A.

1, 2, and 5

 

2.

Prepare needed supplies

B.

1, 3, and 6

 

3.

Sanitize Bao’s hands

C.

2, 4, and 5

 

4.

Remove your necklace

D.

3, 4, and 6

 

5.

Sanitize your hands

 

 

 

6.

Remove Bao’s shoes

 

 

13.

In order to protect Bao during haircut, you drape him with a cape and:

 

 

A.

Towel

 

B.

Cotton coil

 

C.

Paper towel

 

D.

Neck strip

 

14.

Why are you to drape Bao during his haircut?  To protect:

 

 

1.

Your skin

A.

1 and 2

 

2.

Your clothing

B.

1 and 3

 

3.

His skin

C.

2 and 4

 

4.

His clothing

D.

3 and 4

 

15.

The skin on Bao’s neck should never come in contact with:

 

A.

The cape

 

B.

The towel

 

C.

The neck strip

 

D.

Your hands

.16.

While cutting Bao’s hair, you should us a/an ___      _cape:

 

 

A.

Comb-out

 

B.

Shampoo

 

C.

Cotton

 

D.

Absorbent

 

For the following question (s) refer to the information below.

 

Hiroko is in your salon today for a haircut, perm and a facial.

    

17.

While her hair has the perm chemicals on it, Hiroko’s neck is to be draped with a cape and:

 

 

A.

Cotton

 

B.

Neck strip

 

C.

Towel

 

D.

Paper towel

 

18.

Which of the following should you put around Hiroko’s hairline before applying the chemicals to the hair?

 

 

1.

Cotton coil

A.

1 and 2

 

2.

Alcohol

B.

1 and 4

 

3.

3% hydrogen peroxide

C.

2 and 3

 

4.

Protective cream

D.

3 and 4

 

19.

Which of the following should be covered/protected while you give Hiroko a facial?  Her:

 

 

A.

Hair and legs

 

B.

Face and chest

 

C.

Hair and chest

 

D.

Chest and legs

 

20.

What type of cape should you use on Edna when you comb out her roller set?

 

 

A.

Shampoo cape

 

B.

Roller cape

 

C.

Cotton cape

 

D.

Comb-out cape

 

21.

In a salon, you are to drape every client on whom you perform cosmetologist services.  Draping is for the protection of the:

 

 

A.

Cosmetologist

 

B.

Client

 

C.

Salon owner

 

D.

Receptionist

 

Question

Answer

 

Question

Answer

 

 

 

 

 

1

B

 

12

A

2

C

 

13

D

3

D

 

14

D

4

D

 

15

A

5

A

 

16

B

6

B

 

17

C

7

B

 

18

B

8

C

 

19

C

9

B

 

20

D

10

A

 

21

B

11

D

 

 

 

 

 


Why Worry About Taking The State Board?

Now you can Learn with ease and be prepared To Succeed 
in your chosen field of Cosmetology

Our Goal is to prepare you 
with our valuable educational materials and rental kits that 
makes taking the Practical Exam with confidence.


If you desire any information for any of your pre-exam needs don't hesitate to call us: 775-830-2772 or 
email us at: Exam Made Easy for a solution to your particular question